Please use this identifier to cite or link to this item: https://app.uff.br/riuff/handle/1/1710
Title: Relatório de estágio supervisionado no hotel savoy othon travel, Copacabana - RJ
Authors: Silva, Juliana
metadata.dc.contributor.advisor: Castro, Diana Costa de
metadata.dc.contributor.members: Santos, Lúcia
Lima, Adriana de Souza
Issue Date: 17-May-2016
Abstract: Este trabalho de conclusão de curso visa compreender as atividades exercidas durante a prática de estágio supervisionado (obrigatório) em recepção, vivenciada no Hotel Savoy Othon Travel – Copacabana-RJ, da rede de Hotéis Othon, no período de Agosto de 2013 até Março de 2014. Assim, o autor faz uma breve apresentação da rede e da estrutura física e organizacional do hotel onde o estágio ocorreu. Também são caracterizados os conceitos do estágio empregando-os ao curso e ao estágio em recepção hoteleira. A partir da vivência pessoal do autor, foram analisados os elementos práticos do estágio, como o manuseio do programa utilizado pelo hotel e as funções exercidas pelo recepcionista. Após analisar a estrutura teórica e prática chegou-se a conclusão de que o estágio em recepção, além de ser a porta de entrada para o profissional hoteleiro (pela grande oferta de vagas), também é um importante setor que colabora na formação do aluno, uma vez que a recepção é um dos setores que está em constante contato com os demais setores. Dessa forma na formação de futuros gestores, a prática na recepção permite uma visão operacional mais ampla do hotel, como um todo.
metadata.dc.description.abstractother: This document aims to understand the duties made by the author through the mandatory supervised practice at reception of Savoy Othon Travel (Copacabana - RJ) which is a branch of Othon Hotels chain, from August 2013 to March 2014. Accordingly, the author makes a brief presentation of the hotels chain and the structure of the hotel where the internship was done, reporting the physical and hierarchical structures of the hotel. This document approaches to concepts of internship and how they were employed to the course and to the internship as well. From personal experience of the author, the practical elements of the internship, such as the handling of the program used by the hotel and the duties performed by the receptionist were analyzed. After analyzing the theoretical and practical structure reached the conclusion that the internship in reception, in addition to being the gateway to the hotelier professional into the labor market (by the great number of vacancies), is also an important sector that contributes to formation of the student, since the reception is one of the sectors that are in constant contact with the other sectors. Therefore, in the formation of future managers the practice at reception allows a wider operational view of the hotel as a whole.
URI: https://app.uff.br/riuff/handle/1/1710
Appears in Collections:GTH - Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TCC Juliana de Azevedo.pdf1.93 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.